BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2016. március 2., szerda 16:16

Innovatív online városfejlesztés Pestszentlőrinc-Pestszentimrén
Budapest XVIII. kerülete és a Budapest Dialog online városfejlesztési portál 2016 márciusától közösségi városfejlesztő kampányt indít. Az országban egyedülálló módon és az európai színtéren is ritka önkormányzati innováció valósul meg Budapest XVIII. kerületében. A lakosság fejlesztő ötleteit, javaslatait online térképes felületen, a Budapest Dialog közösségi városfejlesztő portálon várják, majd a legjobb ötleteket az önkormányzat meg is valósítja.

Budapest XVIII. kerülete az első innovatív önkormányzat, aki a 2014 novembere óta működő Budapest Dialog portálon beérkezett lakossági ötleteket, elképzeléseket meg is valósítja majd. Hiányzik az utcából egy pad, a parkból egy ivókút, kerékpártámasz vagy esetleg fa vagy virágágy? Az önkormányzat a portálon várja a mobil eszközökről is egyszerűen feltölthető fejlesztési ötleteket, melyeket kiértékel, majd az információ birtokában a helyi lakosságnak legmegfelelőbb helyen tudja megvalósítani a kívánt fejlesztéseket. A portálon keresztül az ötletek értékelésére, szavazásra és a megvalósítás érdekében közösségi felajánlások gyűjtésére is lehetőség van. A projekt elősegíti a nyitott önkormányzat megvalósítását, a környezetéről felelősen gondolkodó, azért tenni akaró lakosság részvételét a város fejlesztésében. Úgy gondoljuk, mindez a jövő városának igen fontos alapját képezi.

A Budapest Dialogon keresztül egyébiránt bárki megoszthatja városfejlesztési ötletét, projektjét, arra visszajelzéseket és felajánlásokat gyűjthet. Az oldalt azért hozták létre, hogy a lakosság fejlesztő ötleteit, támogatható elképzeléseit összegyűjtsék és eljuttassák az érdekelt szereplőkhöz. Az önkormányzatok számára pedig lehetőséget adjanak megvalósulás előtt álló fejlesztési elképzeléseik innovatív bemutatására, a fejlesztéseket megelőző párbeszédre, mely elősegíti a nagyobb társadalmi támogatottságot és a kis léptékű, költséghatékony fejlesztések megvalósulását. A portál aktív használói közé további önkormányzatok csatlakozását is várják.



1 csatolt dokumentum plakát
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.