SZIGETMONOSTOR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2016. március 21., hétfő 23:37

A víz forrásán a vízről
Európa egyik legnagyobb vízbázisán a Szentendrei-szigeten a Víz Világnapján (március 22-én) és a meteorológiai világnapon (március 23-án) nagyszabású, élménydús klíma és vízvédelmi program részesei lehetnek a szigetmonostori Klímaközpontba látogatók (Szigetmonostor Árpád út 15.). Az eddig regisztrált ezer iskolás számára több helyszínen változatos programmal készültek a szervezők.
A második alkalommal megrendezésre kerülő ”ÖKO-SZIGET – Víz Világnapja 2016” rendezvény célja, olyan környezeti ismeretterjesztő és érzékenyítő programelemek bemutatása, amelyek főleg előre szervezet diákcsoportoknak és pedagógusaiknak mutatják be korunk környezeti kihívásait. A rendezvényre érkező diákok száma várhatóan 1000-1500 fő lesz. A rendezvény idei kiemelt témája a globális klímaváltozás és a víz kapcsolata lesz, melynek aktualitását a tavalyi ENSZ Párizsi Klímacsúcs, a klímamenekültek kérdése, illetve az egyre nagyobb számban megjelenő szélsőséges meteorológia események is jelzik.
Az ”ÖKO-SZIGET – Víz Világnapja 2016” ismeretterjesztő rendezvényen elismert szakértő szervezetek sorakoznak fel, mint például a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutató Intézete, a Duna-kutató Intézet, a Nemzeti Botanikus Kert, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A rendezvény szakmai védnöke Dr. Radics Kornélia az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.