BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2016. május 2., hétfő 08:13

Újabb fitnesz eszközök átadása a ferencvárosi Haller Parkban
A III. Ferencvárosi Tavaszünnep keretében, Kállay Gáborné alpolgármester fitnesz tornaeszközöket adott át a Haller Parkban. 
Az ilyen jellegű átadás mostanra már hagyományossá vált Ferencvárosban, hiszen az utóbbi időben, évente kerül átadásra egy-egy parki sporteszköz csoport a Haller Parkban.
Az átadás előtt Alpolgármester asszony elmondta, hogy azért az egyik nagyméretű homokozóban került felállításra ez a tornaeszköz, mert azzal a nem titkolt szándékkal telepítették ide ezeket, hogy ameddig a gyerekek a homokozóban, vagy a csúszdán játszanak, addig a szülőknek is egy kis testmozgási lehetőséget biztosítsanak.
A street workout, vagyis az utcai torna, a saját testsúlyos edzési módszeren alapul, ehhez biztosít jó lehetőséget a most felállított tornaeszköz, melyet Ferencváros Önkormányzata saját forrásból valósított meg.

A nemzetiszínű szalag ünnepélyes átvágása után Juhász Adrienn és Erdélyi Ádám tartott látványos bemutatót a tornaszeren. Mindkét sportoló több éve űzi már a saját testsúlyos sportot és a bemutató előtt elmondták, hogy Világkupát, sőt Világbajnokságot is rendeznek ebben a sportágban. Természetesen a felállított sporteszközön gyakorló Ferencvárosiaknak nem a VB részvétel lesz a cél, inkább az egészséges testmozgás, a szabadlevegőn végzett testgyakorlás, és a jó kondíció megőrzésének az elősegítése miatt érdemes a most átadott tornaeszközöket rendszeresen használniuk.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.