BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2016. május 2., hétfő 09:36

TeSzedd! akció Ferencvárosban
Ötödik alkalommal csatlakozott Ferencváros Önkormányzata a TeSzedd! – Összefogás a tiszta Magyarországért mozgalomhoz, mely ismét a belterületek megtisztítását tűzte ki célul. 
Az idei évben az önkormányzat által kijelölt területen - a Kén utca Gubacsi út – Külső Mester utca közti részét, valamint a Külső Mester utcát a Könyves Kálmán körútig tisztította meg több tucatnyi önkéntes április 30-án.

Reggel 9 órakor dr. Bácskai János köszöntötte a résztvevő fiatalokat, megköszönve az áldozatos munkájukat, mellyel hozzájárulnak Ferencváros közterületeinek még tisztábbá tételéhez. Az önkéntesek a munka- és balesetvédelmi tájékoztatás után a Kén utcát tisztították meg, melyet sajnos sokan illegális hulladéklerakóként használnak. A munkálatokat a Külső Mester utcán a városközpont felé haladva folytatták, egészen a Könyves Kálmán körútig.

Az önkéntes szemétszedő akcióban részt vett a Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola csapata Gerséné Varga Ildikó tanárnő vezetésével, valamint Sztanó István, a Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskola kollégiumának vezetője is.
Aktívan kivette a részét a munkából dr. Bácskai János polgármester, Görgényi Máté képviselő, a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, valamint a bizottság két tagja; Kulpinszky Eleonóra és Sajó Ákos képviselők is.




Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.