BUDAPEST FŐVÁROS VIII. kerület - Józsefváros Önkormányzata
2016. június 2., csütörtök 12:23

Józsefvárosi Gazdálkodási Központ közleménye a mai Diószegi Sámuel utcai kilakoltatásról
A mai Diószegi Sámuel utcai kilakoltatással kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a sajtót és a közvéleményt:   

Az érintett család a ház lakóinak rendszeres jelzései alapján hosszú évek óta renitens magatartást tanúsít, zavarja a lakóközösség mindennapjait és nem tartja be a közösségi együttélés szabályait, erre vonatkozóan az elmúlt hónapban is érkezett panaszbejelentés. Tudomásunk szerint korábbi Családok Átmeneti Otthonában való tartózkodásuk során az otthon házirendjét is többszörösen megsértették és az SOS Krízis Alapítvány felé nem fizették meg tartozásukat. Az elmúlt években az édesanya a Családsegítő Központ tájékoztatása szerint a Gyermekjóléti Központtal nem tartotta a rendszeres kapcsolatot. Korábban a három kiskorú gyermek védelembe vételét is elrendelte a  gyámhivatal a szülői mulasztások és a gyermekek veszélyeztetettsége miatt.  Két gyermek a Gyermekek Átmeneti Otthonában kapott elhelyezést, és a Gyermekjóléti Központ a harmadik gyermek számára is biztosította volna a lehetőséget, de ezt az édesanya nem kérte. A Családsegítő Központ és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ között folyamatos az együttműködés, az önkormányzat szociális ellátó és gyermekvédelmi rendszere a család számára minden segítséget felajánlott az elmúlt években, de azzal a család nem, vagy csak átmenetileg élt.
A család 2012 óta több mint 2,5 millió forint tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben, az elmúlt két évben a Hálózat Alapítvány segítsége mellett sem fizettek semmit, a részükre felajánlott részletfizetési kedvezmény lehetőségével nem éltek. Lakáscsere kérelmükre felajánlott lakást nem fogadták el. 2015-ben nyilatkoztak róla, hogy önként elhagyják a lakást, de ezt nem tették meg. A kilakoltatást jogerős bírósági döntés alapján bírósági végrehajtó végzi el a mai napon. A család ma nyilatkozott róla, hogy a Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthonába költözik a mai napon, így nem áll fenn a veszélye, hogy utcára kerülnének.
Mindezen tények fényében megkérjük a civil szervezeteket, hogy újabb akciójukkal ne akadályozzák a bírósági végrehajtó munkáját. 
 
Józsefvárosi Gazdálkodási Központ
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.