BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2016. június 8., szerda 16:17

Mától korlátozott a behajtás Ófalun
A Pesthidegkút-Ófalun élők kérésének megfelelően, a II. Kerületi Önkormányzat vezetése sikeres tárgyalások után elérte a Fővárosnál, hogy megváltoztassák a korábbi gyakorlatot, és a mai naptól engedély birtokában is csak hétköznapokon 9 és 15 óra között hajthatnak be teherautók a 3,5 tonnás súlykorlátozás alá eső területre.
A behajtási engedélyeket, ahogy eddig sem, ezután sem a II. kerület adja ki, azonban mától az engedélyek ellenőrzésében a rendőrséggel közösen a Kerület is részt vesz.
Pesthidegkúton, szemben néhány megtévesztő szórólappal, már évek óta nem 10, hanem 3,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben. Önkormányzatunknak a súlykorlátozás mellett sikerült elérnie az időkorlátozást is! Az Ófaluban és a környéken élők nyugalmának és biztonságának megőrzése érdekében a II. Kerületi Önkormányzat kezdeményezésére június 8-tól csak hétköznapokon 9 és 15 óra között hajthatnak be tehergépkocsik a Gazda utca–Nóra utca–Patakhegyi út–Vízmosás utca és a Temető utca által határolt területre. A solymári murvabányához vezető utat a jogszabályi előírások miatt lezárni nem lehet. Azonban, az Önkormányzat által folytatott tárgyalások eredménye, hogy mostantól a bányába közlekedő teherautók - a Budapest Közút Zrt. által kiadott - behajtási engedélyét a II. Kerületi Önkormányzat Városrendészetének közterület-felügyelői a rendőrséggel közösen minden nap szigorúan ellenőrzik.
 
Balaton Balázs
sajtóreferens

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.