BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2016. június 23., csütörtök 18:28

Levélben fordul Balog Zoltán emberi erőforrások miniszteréhez a kerületi iskolák fenntartásával-működtetésével kapcsolatban Budafok-Tétény önkormányzata
Karsay Ferenc polgármester két sürgősségi indítványát is elfogadta Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete, az egyiket az MSZP és a DK tartózkodása mellett, a másodikat viszont az ellenzék teljes támogatásával, egyhangúlag. Az első döntés értelmében Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testülete kezdeményezi az oktatásért felelős miniszternél, hogy készítse elő és terjessze elő az állami köznevelési közfeladat ellátásában fenntartóként részt vevő szervekről, valamint a Klebelsberg Központról szóló kormányrendelet olyan tartalmú módosítását, amelynek értelmében 2016. július elsejével Dél-Budapesti tankerületi központ jön létre, XXI.-XXII.-XXIII. kerületi feladat-ellátási területtel. A kérés lényege, hogy a kerületi KLIK-nél dolgozók kollégák végezhessék a továbbiakban is a fenntartói feladatokat felügyelő-ellátó munkát.

 

A második elfogadott döntés szintén felhatalmazza az önkormányzat vezetését, hogy levélben forduljon az oktatásért felelős miniszterhez. Ebben azt kérik az illetékes tárcavezetőtől, hogy kezdeményezzen olyan törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy a szakmai irányításon – a tanügyigazgatáson, tanfelügyeleten-, az ingyenes tankönyv és pedagógusbérek biztosításán kívül minden, az iskolafenntartással összefüggő feladat kerüljön vissza azokhoz az önkormányzatokhoz, amelyek erre vállalkoznak.

 

Karsay Ferenc polgármester a testületi ülésen a sürgősségi indítványok előterjesztésekor a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége által május 27-én kiadott, „Lehessenek iskolafenntartók az önkormányzatok” című közleményére hivatkozott. Azt mondta, Hoffmann Tamás polgármester és Tarlós István főpolgármester is aláírta a dokumentumot, annak tartalmával ő maga is egyetért – tette hozzá Budafok-Tétény polgármestere.

 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.