SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2016. július 5., kedd 16:27

Elégedettségi felmérés Szentendrén: fejlődik a város
Elismerik a helyiek a városvezetés munkáját a nemrég zárult közvélemény-kutatás szerint. A fejlődés irányával egyetért, a megkezdett fejlesztéseket fontosnak ítéli a válaszadók többsége. A felmérés a jövő feladatai tekintetében is iránymutatást ad.

Telefonos, online és kérdőíves formában tudakolta a szentendreiek véleményét a városvezetés munkájáról az önkormányzat. A május végén indult és június közepén zárult kutatás alapján összességében megállapítható, hogy a szentendreiek elégedettek a város vezetésével és fejlődésével. A válaszadók 71 százaléka szerint a város fejlődött a 2014-es választás óta, 63 százalék elégedett Verseghi-Nagy Miklós polgármesteri munkájával.

A szentendreiek szerint a város számos területen fejlődött az elmúlt években. Elsősorban a zöldkörnyezet (73 százalék), a közszolgáltatások minősége (60 százalék) az épített környezet és a kulturális lehetőségek (59-59 százalék) területén történt javulás. Az elmúlt időszak fejlesztései a megkérdezettek 76 százaléka szerint fontosak voltak, és többségében figyelembe vették a közösség szempontjait.

A jövőbeni fejlesztések közül leginkább a közutak építését (98 százalék) és a gyermekorvosi rendelő felújítását (91 százalék) támogatnák, kevésbé tartják fontosnak a belvárosi gyalogoszóna bővítését és új vendéglátóhelyek létrehozását. A válaszadók 45 százaléka a város legfőbb problémájának az infrastruktúra és az utak, közterek állapotát tartja.

A szentendreiek szerint a városvezetés megfelelő tájékoztatást ad a városi közügyekről a lakosság számára (77 százalék), a város zöldebbé tételére irányuló törekvések eredményesek (75 százalék), az önkormányzati ügyfélszolgálat működése megfelelő (68 százalék), az önkormányzat figyelembe veszi az emberek véleményét, valamint a város megfelelően tölti be regionálisközpont-szerepét (57-57 százalék).

A város új arculatáról a megkérdezettek 53 százaléka hallott, többségüknek tetszik is az új dizájn.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.