HERNÁDSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2016. október 10., hétfő 23:39

10 éves a Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztivál
Hernádszentandrás Község Önkormányzata és az Összefogás Hernádszentandrásért Alapítvány
immár tizedik alkalommal rendezi meg a Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztivált.
 
A 2016. október 14-én sorra kerülő ÉNEK és ZENE kategóriákban 42 tanulót, a 2016. október 15-i VERS kategóriában 39 térségi diákot köszönthet Hernádszentandrás.

Ebben a kiemelkedő évben is igyekeztünk olyan neves, szakmában országosan elismert zsűritagokat megnyerni a rendezvényünk számára, akiknek a véleményéből a fellépő gyerekek sokat meríthetnek, személyes példájuk pedig biztatást ad a tovább fejlődésükhöz.
Elfogadta felkérésünket többek között Maczkó Mária népdalénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, és Csonka Zsuzsa operaénekes is, aki immáron ötödik éve segíti a hernádszentandrási tehetségkutatást.
Visszatekintve a 2007-ben indult kezdeményezés életútjára, több mint 1000 fellépő, több mint 50 zsűritag, 12 térségi iskola és felkészítő tanárai, számos fellépő művész, közös jutalomkirándulások, színházi és opera előadások, szakmai meghallgatások és konzultációk gazdagították a fesztivál ügyét.

A két napos rendezvény során a mintegy 10 településről érkező 81 általános iskolás mutatja meg tehetségét, dacolva azzal, hogy életminőségüket tekintve hátrányos helyzetben élők, ugyanakkor adottságaik semmivel sem rosszabbak, mint az ország más pontjain élő társaiké...
 
Tájékoztatásként csatolom az esemény részletes programját, a zsűritagok névsorát, valamint ízelítőként a 2015. évi fesztivál összegző anyagát.
 
Üveges Gábor
polgármester
 
„A tehetség is a természet azon értékei közé tartozik, amely gondozást kíván.
Nem kapálást, nyírást, permetezést,
csak dús termőtalajt, odafigyelést és szabadságot a növekedéshez…”
/Gyarmathy Éva/


1 csatolt dokumentum 1234
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.