BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2016. december 4., vasárnap 12:40

Az igazi finn Mikulás vitt ajándékot zuglói mozgássérült, valamint szociálisan rászoruló gyerekeknek
A zuglói önkormányzat meghívására fogyatékossággal élő és szociálisan hátrányos helyzetben lévő XIV. kerületi gyerekekhez látogatott el vasárnap délelőtt Joulupukki, az ,,igazi” Mikulás Finnországból. A lappföldi Joulupukki mindössze hat napot tartózkodik a Finn Kulturális Intézet szervezésében Magyarországon. Rövid látogatásának egyik állomása volt Zugló, ahol ajándékokat is osztott.

A Karácsony Gergely polgármester vezette önkormányzat számára rendkívül fontos az integráció és az esélyegyenlőség, ennek  megteremtését segítette elő Joulupukki látogatása is éppen a fogyatékos emberek világnapját követően. A Mozgásjavító Intézetben tartott rendezvényen részt vettek az intézet mozgássérült tanulói, valamint a zuglói családsegítő intézet által invitált ép, ám szegény, szociálisan rászoruló gyerekek, valamint családtagjaik.

Joulupukkit a délelőtti rendezvényen énekszóval fogadták a gyerekek, akik valamennyien egy-egy ajándékcsomagot kaptak, majd az önkormányzat kakaóval, kaláccsal látta vendégül őket, miközben aki akart, az az integráció mellett elkötelezett MagicMe vállalkozás játszósarkában készíthetett füzetet a Joulupukkitól kapott képeslapból.

A XIV. kerületi önkormányzat rendezvényéről 200 csillogó szemű zuglói kisgyerek mehetett haza azzal az élménnyel, hogy találkozhatott, beszélhetett az igazi Mikulással.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.