BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2016. december 7., szerda 08:44

Több ezren kapnak karácsonyi ajándékot a zuglói önkormányzattól
Több mint kétezer karácsonyi csomagot osztanak ki a napokban Zuglóban a rászorulók között. Az önkormányzat ezekkel az élelmiszerrel teli ajándékcsomagokkal igyekszik szebbé és könnyebbé tenni az ünnepnapokat azon zuglóiak számára, akik anyagilag nehéz körülmények között élnek.  

A tavalyi jótékonysági akciót megismételve kedveskedik tartós élelmiszerekkel teli csomaggal idén is a rászorulóknak a zuglói önkormányzat.  A Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ, ill. a Szociális és Gyermekvédelmi  Csoport állította össze azt a kerületi névsort, amely alapján hétfő óta folyamatosan szállítják és osztják az érintetteknek a csomagokat. Szabó Rebeka szociális ügyekért felelős alpolgármester és Hevér György, a szociális bizottság elnökének közös javaslatára idén a támogatottak köre kibővült a közmunkásokkal, ők is részesülnek az egyenként 10 ezer forint értékű karácsonyi csomagból.  
   
Az önkormányzat a kerület lakóit is jótékonykodásra buzdítja a Zugló angyalai nevű program keretében. A XIV. kerületben december 21-ig négy gyűjtőponton lehet leadni gyerekeknek és idős embereknek cipősdobozba csomagolva ajándékokat. Ezek kézbesítését az önkormányzat szociális intézményei vállalták.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.