BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2016. december 13., kedd 14:22

Tettenérés közben támadták meg a zuglói önkormányzati rendészeket
A Zuglói Önkormányzati Rendészet munkatársai tegnap délután értek tetten egy autóst, amint éppen több mázsa építési törmeléket pakolt ki a Kacsóh Pongrác úti szelektív hulladékgyűjtő mellé. A helyszíni intézkedés után az elkövető már arrogánsan lépett fel a rendészekkel szemben, akik felszólították, hogy a sittel teli zsákokat pakolja vissza autójába. Miután ezt többször felszólításra végül megtette, nem távozott a helyszínről, hanem beült autójába és szándékosan nekihajtott a járőrautónak, amibe az egyik járőr éppen be akart szállni. A járőrnek sikerült elugrania, így nem sérült meg, majd még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy az autóból időközben kiugró és támadóan fellépő elkövetőt lefogja, amíg kollégája rendőrt hív.

A Kacsóh Pongrác úton történteket a rendőrség vizsgálja. Eljárás indulhat az illegális hulladéklerakóval szemben hivatalos személlyel szembeni erőszak, rongálás és közúti veszélyeztetés miatt is.

A zuglói illegális hulladéklerakókkal szemben az önkormányzat a rendészettel együtt folyamatosan próbál fellépni. Egy hónap alatt a rendészet 28 esetben lépett fel szabálysértőkkel szemben, három alkalommal nagy mennyiségű hulladék lerakását akadályozták meg a járőrök tettenéréssel.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.