DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2017. január 16., hétfő 16:00

Közel 10 millió forintot költött a dunakeszi Önkormányzat tavaly védőoltásokra
2016 januárjától él Dunakeszin az oltási támogatás intézménye, mely 15 000 forint keretösszegen belül támogatást nyújt a 14 éven aluli gyermekek nem kötelező védőoltásához.
A támogatás létjogosultságát bizonyítja, hogy 2016 januári életbelépése óta már ezerkétszázan nyújtották be a kérelmet, mely az Önkormányzat részéről összesen közel 10 millió forint támogatást jelent. Az Önkormányzat korábban a HPV oltás beadását támogatta, ám mivel az állami program lett, az Önkormányzat úgy döntött, hogy a gyermekegészségügy más területén kívánja felhasználni az így felszabadult keretet.
A támogatás alapelve szerint a keretösszeg erejéig több oltás beadásához is igényelhető a pénzbeli hozzájárulás, akár különböző időpontokban benyújtott kérelmek útján is. A gyermek törvényes képviselője a saját belátása szerint kiválasztott védőoltásra vonatkozó kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon nyújthatja be, amelyhez mellékelni kell a házi gyermekorvos igazolását az oltás beadásáról és a védőoltás megvásárlásáról szóló gyógyszertári bizonylatot.
A házi gyermekorvosok szakvéleménye alapján az alábbi fertőző betegségek elleni nem kötelező védőoltásokat támogatja az önkormányzat: rota vírus, bárányhimlő, gennyes agyhártyagyulladás, valamint a kullancscsípés okozta agyvelőgyulladás.
Az eddigi tapasztalatok szerint a lakosok körében a bárányhimlő elleni oltás a legnépszerűbb.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.