MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2017. március 22., szerda 09:32

Víz Világnap és megújult látványetetések a Miskolci Állatkertben
2017. március 25-én, szombaton a Miskolci Állatkert és Kultúrpark hagyományosan megrendezi a Víz Világnapját, melyen a Bükk-térség Fenntartható Vízkészletgazdálkodásért Közalapítvánnyal közösen változatos programokkal és megújult látványetetésekkel várja a miskolci állatkertbe látogatókat, akik akár „testközelből” is megismerkedhetnek az állatkert lakóinak életével.

A Víz Világnapján a Miskolci Állatkert több kiállítással is készül kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Azok a látogatók, akik tudásukat szeretnék felmérni, családi "Víz-Kvízen" vehetnek részt, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába ezen a napon (is) a természet egyik legnagyobb kincse, a víz kerüljön.

A látványetetések és etológiai állatbemutatók során többek között az állatkert népes gyűrűsfarkú maki és ormányos medve családja, az állatkert perzsa leopárdjai és a napokban született kecske gidák is bemutatkoznak. Természetesen a méltán népszerű észak-amerikai kúszósülök, az európai bölények valamint a kétpúpú tevék és a kookaburra látványetetése sem marad el ezen a napon.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.