BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata
2017. május 17., szerda 15:47

Karácsony Gergely: A Közlekedési Múzeum költözzön a Vasúttörténeti Park közelébe
Zugló polgármestereként üdvözlöm a kormánynak azt a döntését, hogy nem a Városligetben keresnek helyet a Közlekedési Múzeumnak. Azt javasoljuk a kormánynak, hogy a múzeum kerüljön a szintén zuglói Vasúttörténeti Park közelébe, összekötve a beruházást az egyébként is szükséges közlekedési fejlesztésekkel.

Azzal, hogy a kormány megnyitotta a lehetőségét annak, hogy a Közlekedési Múzeum új kiállító helyet kapjon, Zugló előtt is kinyílt egy kapu, hogy elővegye azt a korábbi elképzelést, hogy a tárlat a Vasúttörténeti Parkhoz, Magyarország egyik leglátogatottabb közgyűjteményének a szomszédságába költözzön, így létrejöhetne egy olyan méretű kiállítótér, amely alkalmas lehet a közlekedéstörténet átfogó, teljes bemutatására.

Az elképzelés nem csak a múlt közlekedésének bemutatásában, hanem a jelen közlekedésfejlesztésében is mérföldkő lehetne. A Vasúttörténeti Park közösségi közeledéssel való megközelíthetőségét egyébként is javítani kellene, amire a legjobb megoldás az lehet, ha a földalatti végállomását kiviszik az egyébként is fejlesztés alatt álló körvasútsorig, az M3-as autópályán érkezőknek pedig P+R parkolókat építenek. Ezeket a beruházásokat a múzeumfejlesztéstől függetlenül is el kellene végezni ahhoz, hogy Budapest belvárosa fellélegezzen és a Városligetre zúduló autóforgalom csökkenjen.

Bízom benne, hogy a kormány és a döntéshozók megfontolják fejlesztési elképzelésem, amely egyszerre szolgálná hosszú távon Budapest érdekét, az itt élők és a turisták érdekét és nem utolsósorban Zugló érdekét.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.