VÉRTESSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2017. augusztus 18., péntek 07:45

106 éves lett Vértesszőlős legidősebb lakója: Isten éltesse, Annus néni!
Annus néni már élt, amikor a Titanic elsüllyedt, látta gyarapodni, fejlődni Vértesszőlőst. A 106 éves asszonnyal a régi időkről, esküvőjéről is beszélgettünk.

Megható születésnapi köszöntés helyszíne volt az Árpád utca hétfőn: Ocskai Rudolfnét köszöntötte Nagy Csaba polgármester és Zoltánfi Zsuzsanna alpolgármester.

Az ünnepelt, vagyis Annus néni talán a megye legidősebbje a maga 106 évével, de mozgékonyságával, megjelenésével nemcsak saját korát, hanem a nyolcvan-kilencven éveseket is meghazudtolja. Noha kicsit nagyothall, térben és időben egyaránt koordinált, kedvesen beszélget a vendégekkel.

Elérzékenyülve mesélt arról, hogy testvérei közül ő volt az első, és most ő az utolsó, aki még életben van, s hogy Vértesszőlősön a mostanihoz képest milyen kevés ház állt annak idején.

Szóba került az esküvője, amely, lévén, hogy nyolcan voltak testvérek, nem volt nagy, s hogy férje asztalosként dolgozott. Annus néni immár bő fél évszázada özvegy, de egyáltalán nem magányos. Ük- és dédunokával egyaránt büszkélkedhet, családja a mai napig figyel rá, óvja, szereti őt.

Szűr Annamária

Forrás: kemma.hu


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.