SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT
2017. szeptember 7., csütörtök 15:42

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál
Szentendrei Jazz- és Borfesztivál
2017. szeptember 29. - október 1.
Szentendre belvárosa: Fő tér, Dumtsa Jenő utca
 
Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Szentendrei Jazz- és Borfesztivál szeptember 29-e és október 1-e között várja a látogatókat Szentendrére. A történelmi belváros sétálóutcáján felsorakozó kiállítók mellett a szentendrei kötődésű borászok, borászatok, borkereskedések és civilek a belvárosi házak tematikusan kialakított udvaraiban várják a bor szerelmeseit.  A Fő téren apezsgők, habzó borok és fröccsök kóstolása mellett már déltől koncertek, kulturális, családi programok is szórakoztatják a fesztiválozókat. A helyi éttermek, termelők és szolgáltatók egyedi menüsorokkal, exkluzív borvacsorákkal, borkostolókkal várják a Szentendrére látogatókat.
 
Az idén koncepciójában, időpontjában és helyszínében is megújult borfesztivál a szentendrei nyári fesztiválszezon záró eseményeként valósul meg. Szeptember utolsó hétvégéjén (szeptember 29 - október 1.) a Fő téren és a belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában a boré és a jazz zenéé lesz a főszerep. A rendezvény emellett számos kulturális programmal, két színpadon koncertekkel és tematikus sétákkal nyújt teljes feltöltődést vendégei számára.
Így mutatkozik be Szentendre a maga kisvárosias, mediterrán jellegével, és a szőlő-és bortermeléssel kapcsolatos történelmi hagyományaival.
 
Az utcai kiállítók mellett a szentendrei kötődésű borászok, borászatok, borkereskedések és civilek tematikus udvarokat hoznak létre a belvárosi házak udvarain - a Szentendre Éjjel-Nappal Fesztiválhoz hasonlóan Házak, udvarok, házigazdák címmel -, ahol pohárpénzért cserébe korlátlan fogyasztással várják az érdeklődőket. Ezekben az udvarokban adott borászokhoz köthető borrégiók kapnak kiemelt szerepet, különböző területekről származó azonos borok összekóstolására, illetve kereskedelmi forgalomba nem vásárolható tételek bemutatására nyílik lehetőség. Az udvarokban alkalmi jelleggel kisebb programok is helyet kapnak (pl. a Kadarka kör programja, Rác ürmös kóstoló, borkaszinó, zenei fellépések, fröccs-mozi, stb.)
 
Pezseg a Fő tér! címmel a város főterén a fókusz a pezsgőkre, habzó borokra és fröccsökre épül -kiállítók és együttműködő partnerek segítségével. Itt már 12 órától megnyitják a kapukat, és a család teljes egészének - a korosztálytól függetlenül - megfelelő programokat kínálnak.
 
A gasztronómiai ételkínálatot a helyi éttermek, termelők és szolgáltatók biztosítják egyedi menüsorokkal, exkluzív borvacsorákkal/borkostolókkal.
 
A szentendrei Tourinform iroda szervezésében tematikus sétákra, kóstolóval egybekötött hajókirándulásokra, szakmai előadásokra és boros-zenés tárlatvezetésekre is sor kerül a három nap alatt. Így az igazi kuriózum programokat keresők is találnak az ízlésüknek megfelelő eseményt. A tematikus séták részletei a  oldalon láthatóak.
 



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.