BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2017. szeptember 25., hétfő 15:02

A FEV IX. ZRT KÖZLEMÉNYE A SAJTÓBAN MEGJELENT PARKOLÓJEGYEKKEL KAPCSOLATOS TÉVES INFORMÁCIÓK CÁFOLATÁRA
A FEV IX. Zrt. munkatársai 2017. szeptember 8-án a rendszeres ellenőrzés során észlelték, hogy a parkoló-automatákba helyezett egyes érmeszalagok nem tartalmazták az egyik azonosító számot.
Tekintettel azonban arra, hogy a hatályos jogszabályok alapján a parkolójegy nem minősül nyugtának, így egyéb más azonosító is elegendő annak érvényességéhez, ezért ez az esetlegesen előforduló hiányosság visszaélésre nem ad lehetőséget. Az így kiadott parkolójegyek teljesen szabályosak: sem a gépjármű-tulajdonosokat, sem pedig Ferencváros Önkormányzatát nem éri kár. 
A sorszám ugyanis csupán az egyik azonosítója a parkolójegynek. A visszaélések kiszűrésére a parkolójegyeken több egyedi azonosító is szerepel (a parkolójegy-kiadó automata azonosító száma, a parkolójegy kibocsátásának időpontja óra/percre, a befizetett összeg, és a parkolási idő vége óra/percre) továbbá a pótdíjjal kapcsolatos panaszok elbírálása során a parkolójegyen szereplő azonosítókon túl a pótdíjazáshoz kapcsolódó egyedi azonosítók parkolójeggyel való összevetése is megtörténik, és ez alapján bírálják el a parkolási társaság munkatársai az esetlegesen felmerülő panaszokat.
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az elszámolásban semmilyen szerepe nincs a parkolójegyek sorszámának, hiszen az elszámolás nem a jegyek után, hanem az automatába bedobott érmék összesítése alapján történik.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.