VÉRTESSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2017. október 17., kedd 08:12

Új óvoda épül Vértesszőlősön
Ünnepélyes keretek között rakták le október elején a Samufalvi Óvoda és Bölcsőde új épületének alapkövét. A beruházásra a TOP keretében 150 millió forintos uniós támogatást nyert el az önkormányzat.

Új óvodának és bölcsődének örülhetnek gyermekek és szülők Vértesszőlősön. Bár a munkálatok már korábban megkezdődtek, az épület alapkövét szerdán helyezték el a helyszínen. A település jelenlegi óvodájának épülete egy régi parasztházból lett átalakítva, méretei már nem felelnek meg az előírásoknak, de a gyermeklétszám növekedéssel sem tud megbirkózni.

Az ünnepségen az ovis gyermekek rövid műsorral köszöntötték az egybegyűlteket, majd Nagy Csaba polgármester ünnepi beszédében kiemelte, az új óvodával egy évtizedes probléma oldódik meg. Reményeik szerint a csöppségek a következő tanévet már az új óvodában kezdhetik, ahol 1250 négyzetméteren – amely háromszorosa a jelenlegi épületnek -, 24 új bölcsődei és 125 óvodai férőhely áll majd rendelkezésre. A beruházás 380 millió forintból valósul meg, ehhez a megyei önkormányzat által koordinált TOP-ból 150 millió forintot nyert el az önkormányzat.

Bencsik János országgyűlési képviselő beszédében köszönetet mondott a vértesszőlősi szülőknek, akik bíznak az intézményben, az ott dolgozók hozzáértésében, és gyermekeiket a helyi óvodába íratják be. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke pedig elmondta, különösen nagy öröm, hogy az 5 óvodai csoport mellett az épületben 2 bölcsődei csoport is tud majd működni.

Forrás: www.kemma.hu


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.