BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2017. október 19., csütörtök 13:48

Budafok-Tétényben idén is fellobbannak a székely szolidaritás lángjai
Október utolsó vasárnapján a székely autonómiáért gyújtanak őrtüzet a Tóth József utca Duna-parti végében lévő dombon. Az önkormányzat mindenkit szeretettel vár az eseményre!Budafok-Tétény Önkormányzata október 29-én, vasárnap 15.30-kor várja a kerület és a környező települések lakosságát a Tóth József utca és a Kossuth Lajos utca sarkánál lévő dombon tartandó őrtűzgyújtásra, ezáltal jelezve a székely autonómiatörekvések melletti kiállást.
Székelyföldön a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásával október 29-én este, román idő szerint 17.30-kor (magyar idő szerint 16.30-kor) őrtüzekkel világítják ki a régió történelmi határait. Az őrtűz meggyújtására a budafok-tétényi rendezvényen is a székelyföldi eseménnyel egyidőben, 16.30-kor kerül sor.
 
A székely zászlót Magyarországon elsőként kitűző Budafok-Tétényi Önkormányzat rendezvényén ünnepi beszédet mond az esemény fővédnökeként Szabolcs Attila, Budafok-Tétény parlamenti képviselője, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának alelnöke, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke, Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is.
 
 
A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.