KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2017. november 23., csütörtök 14:40

Új időszámítás kezdődik Kaposvár életében a 67-es gyorsút megépülésével
– Amikor két évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnökkel városunk dísztermében aláírtuk a 67-es gyorsút megépítéséről szóló megállapodást, úgy fogalmaztam, hogy ez a fejlesztés felér egy lottóötössel a kaposváriak számára, és ezt ma is így érzem – emelte ki Szita Károly polgármester a 67-es gyorsút somogybabodi alapkőletételekor szerda délelőtt. - Köszönöm a kormánynak, hogy meghallgatták a kaposváriak kérését, elfogadták érveinket, támogatták, és lehetővé is tették a 67-es gyorsút megépítését. A 67-es gyorsúttal új időszámítás kezdődik Kaposvár és térsége életében egyaránt – hangsúlyozta a város vezetője.

– A korszerű infrastruktúra növeli tőkevonzó képességünket, hozzásegít bennünket a gazdasági növekedéshez, a teljes foglalkoztatottság eléréséhez. Ahhoz, hogy a kaposváriak dolgozhassanak, s munkával biztosíthassák önmaguk és családjuk megélhetését. Ahhoz, hogy a kaposváriak jobban élhessenek. Kaposvár a térség közigazgatási központja, amelynek kiemelkedő gazdasági és társadalmi szerepe van a megyében. A jó közlekedési infrastruktúra mind város, mind a megye gazdasági fejlődésében elsődleges fontosságú. A helyi vállalkozások fejlődése és újabb befektetők letelepítése elképzelhetetlen fejlett infrastruktúra-hálózat nélkül – fejtette ki Kaposvár polgármestere.

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a három ütemben megvalósuló beruházás több mint 130 milliárd forintba kerül majd, amelyet a magyar kormány finanszíroz. Kiemelte: a kormány fontosnak tartja a gyorsforgalmi-úthálózat fejlesztését, ezt mutatja az is, hogy míg 2015-ben 1500 kilométernyi gyorsforgalmi út volt Magyarországon, a jelenleg is zajló programnak köszönhetően ez 900 kilométerrel bővül néhány éven belül.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.