CSETÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2017. december 4., hétfő 09:37

Egészségház fejlesztése Csetényben
Csetény Község Önkormányzata sikerrel pályázott a TOP-4.1.1-15-VE1-2016-00025 kódszámú „Egészségház fejlesztése Csetényben” című projekt támogatására. A 57.939.706 Ft, 100%-os támogatású vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg. A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.06.01., tervezett fizikai befejezése pedig 2018.05.31.
 
A tervezett fejlesztés keretében több alapellátási szolgáltatás egy épületbe történő integrálása valósul meg, hiszen a csetényi Egészségházban vegyes háziorvosi ellátás, fogorvosi ellátás és védőnői szolgálat fog praktizálni. Jelenleg egészségügyi alapellátás keretében az egészségházban (8417 Csetény, Hunyadi u. 2) háziorvosi és védőnői szolgáltatásokat végeznek. A projekt során egyrészt az egészségháznak helyet adó épület kerül korszerűsítésre és átalakításra, másrészt alapvető eszközök kerülnek beszerzésre. Továbbá új szolgáltatásként a fogorvosi ellátást is igénybe lehet venni Csetényben.
 
A projekt elsődleges célcsoportjai a helyi lakosok, szám szerint a 3 településen (Csetény, Jásd és Szápár) lakó összesen kb.. 3.000 fő. A települések lakosai a fejlesztés révén gyorsabban, és jobb minőségben és nem utolsó sorban helyben jutnak hozzá az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz. A projekt speciális célcsoportjai a védőnői szolgáltatások fejlesztése miatt a várandós nők, illetve a kisgyerekes anyák is, akiknél az egészségügyi alapellátáshoz, a tanácsadáshoz való könnyebb hozzáférés hatványozottan fontos. Továbbá fontos kiemelni, hogy a létrejövő infrastruktúra alkalmas lesz nőgyógyászati ellátási kapacitások kiépítésére is.
 
A projekt megvalósítása által létrejön egy 310 nm összterületű, modern háziorvosi, védőnői és fogászati szolgáltatásokat tartalmazó egészségház. Illetve létrejön egy kb. 6 kWh névleges teljesítményű, hálózatra visszatápláló napelemes rendszer, mely megtakarítást jelent majd az energetikai költségek terén. Az így kialakított épület energetikai hatékonysága jelentős mértékben javul, illetve a lakosságnak nyújtott egészségügyi szolgáltatások köre is bővül helyben, melyek finanszírozását az OEP biztosítja.


További információ kérhető:
Csetényi Közös Önkormányzati Hivatal
Cím: 8417 Csetény, Rákóczi utca 30.
Kapcsolattartó: Kelemen Éva
Telefon: +36 (88) 485 014
E-mail: kelemen.eva@cseteny.hu
Honlap: www.cseteny.hu

1 csatolt dokumentum Egészségház Csetény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.