BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerület Önkormányzata
2017. december 6., szerda 15:31

Ingyenes drogprevenciós szabadulószoba a XIII. kerületben
M E G H Í V Ó


A XIII. kerületi Önkormányzat tisztelettel meghívja a nemzetközi szinten is első, a drogprevenciót szolgáló ingyenes szabadulószoba („Tudattörő) megnyitójára.
 Helyszín: Prevenciós Központ – Aula – 1134 Budapest, Tüzér u. 56-58.
Időpont: 2017. december 11. (hétfő) 10 óra
 
Köszöntőt mond:
Holopné Schramek Kornélia – a XIII. kerületi Önkormányzat alpolgármestere, a XIII. kerületi Kábítószer-egyeztető Fórum (KEF) elnöke
Majzik Balázs – a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Drogmegelőzési Programok Osztályának megbízott osztályvezetője.
 
A „Tudattörő”, az első függőségtémájú prevenciós szabadulószoba működését Dr. Kapitány-Fövény Máté, a Nyírő Gyula Kórház OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ pszichológusa mutatja be.

  A prevenciós célú, non-profit szabadulószoba koncepciója nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is példanélküli. A projekt a kooperatív tanulás, lényegében az együttműködés elvén alapul: játékos formában ad át ismereteket az egyes pszichoaktív szerekkel kapcsolatban, miközben a közösséget is építi. A „Tudattörő” fantázianevű szabadulószoba a függő személy tudatát szimbolizálja. A játékosok a kisebb és sötétebb térből haladnak az egyre világosabb és megnyugtatóbb terek (tudatszintek) felé. A résztvevők az iskolai drogprevenció kapcsán lehetnek részesei a programnak.




Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.