BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2017. december 22., péntek 09:14

Hazudott a 24.hu
Nem önszántából, de elismerte a 24.hu, hogy hazugságot állított Németh Szilárd országgyűlési képviselőről, a Fidesz alelnökéről. Az egyik legolvasottabb magyarországi "fake news" oldal helyreigazítást tett közzé. 
A kormányellenes propagandát terjesztő "fake news" lapok nem a hitelességre, hanem a mindenáron való kritikára helyezik a hangsúlyt. Információikat a balliberális vagy szélsőjobboldali pártoktól szerzik, ellenőrizni pedig nem szokták. Ezért olyan gyakori, hogy az Index, a 444 vagy a Hvg kénytelenek helyreigazítást közölni. Így történt ez most a  esetében is, amely azt állította egy csepeli szobrászról, hogy Németh Szilárd rokona. Ezzel azt akarták sugallni, hogy a szobrász nem az alkotásainak köszönhetően örvend megbecsülésnek, hanem csak a rokoni kapcsolat miatt. A 24.hu által szerzett fals információ egyébként a csepeli szocialistáktól származik, akik először azt állították, hogy a szobrász Sárosi Németh Szilárd húga, majd azt, hogy unokanővére. Amikor kiderült, hogy Sárosi keresztneve Tibor, első állításukat némiképp átírva már azt állították, hogy a csepeli képviselő férfi rokona. 
A 24.hu cikkét Molnár Zoltán írta, aki - elég találóan - nem is újságíróként, hanem "bértollnok"-ként határozza meg magát. A lap hazugságait több más fake news oldal is átvette, amelyeket most az önkormányzat szintén helyreigazításra kötelezi.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.