BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbánya Önkormányzata
2018. február 22., csütörtök 09:12

A törvényes rend helyreállításáért dolgozik a Kőbányai Önkormányzat a Hős és Bihari utcákban
Az adófizetők pénzéből támogatná drogtanyák fenntartását az ellenzék. A Hős utcai és a Bihari utcai szegregátum felszámolása társadalmi kérdés. A törvénytisztelő, a szociális bérlakásukért becsületesen fizető többséget rettegésben tartják az emberi együttélés szabályait semmibe vevő, a környékhez nem a rászorultságuk, hanem a törvénykerülő életmódjuk miatt ragaszkodó családok. A Kőbányai Önkormányzat eddig is minden segítséget megadott azoknak a bérlőknek, akik együttműködnek a kerülettel, de nem áll módjában asszisztálni ahhoz, hogy egyes civil szervezetek és ellenzéki pártok illegális lakásfoglalók, tartozást felhalmozók, a törvényekkel visszaélők botránykeltését használják fel politikai céljaikra. 
 
A Kőbányai Önkormányzat határozottan visszautasítja, hogy különböző pártok és civil szervezetek kampánycélokra használják fel a kerület két legnagyobb szegregátumának megszüntetésére tett erőfeszítéseit. A hivatalba évek óta érkeznek panaszok a Hős utcában, illetve a Bihari utcában uralkodó közegészségügyi állapotok és az egész környéket sújtó közbiztonsági problémák miatt. A két telep helyzete az országos sajtóban is ismertté vált: a hétköznapok része a megfélemlítés, az erőszak, a drogterjesztés, a szeméthegyek – amelyek mögött az itt élő dílerek tízmilliós autói parkolnak. A mindennapos razziák miatt az „érintett” lakók a rendőrök érkezését előrejelző figyelőrendszert hoztak létre. A normális többség alig mer kimozdulni az otthonából. A teljesen lelakott, illetve életveszélyessé vált házakat mindenképpen le kell bontani, és ez jelenthet megoldást a törvényen kívüli életmódra berendezkedett csoportok felszámolására is.
 
Látszólag nagyon humánus A Város Mindenkié csoport javaslata: mindenkinek legyen joga a lakhatáshoz. Ez az utópisztikus szocialista elképzelés Kőbányának azt jelenti, hogy a kerület 2500 önkormányzati bérlakásában élők életfogytig jogosultak a kedvezményes lakhatásra, azok a rászoruló családok pedig, amelyek jelenleg elhelyezésre várnak, soha nem jutnak lehetőséghez. Aki pedig úgy dönt, hogy nem fizet, mert úgysem lehet kirakni, annak a többi adófizető egy életre megfinanszírozza a költségeit. 
 
A Kőbányai Önkormányzat eddig is és a jövőben is minden segítséget megad azoknak a rászorulóknak, akik együttműködnek a kerülettel sorsuk megnyugtató rendezése érdekében, betartják az emberi együttélés szabályait és a törvényeket. Ezen lakók jó részét a Hős utca és a Bihari utca érintett házaiból már elhelyezte az önkormányzat.
„A Kőbányai Önkormányzat a Hős utcai és a Bihari utcai szegregátumok felszámolásakor minden estet egyedileg kezel, és a lehető legtisztességesebben jár el azokkal szemben, akik együttműködnek a hivatallal” – jelentette ki az ügy kapcsán a polgármester. Kovács Róbert hangsúlyozta: itt életveszélyessé vált házak lebontásáról és méltatlan körülmények felszámolásáról van szó. „Az önkormányzat patrióta politikát folytat, kötelességének tartja, hogy a törvénytisztelő többség érdekeit képviselje, ezért a jövőben sem hajlandó meghajolni egy politikai célokra felhasznált, hangos kisebbség felelőtlen látszatkeltése előtt” – mondta Kőbánya polgármestere.
 
Ez a két szegregátum Kőbánya és egész Budapest fejlődésének útjában áll – nem véletlen, hogy a kormány is 2,1 milliárd forinttal támogatja a Hős utcai problémák felszámolását. Az itt élő becsületes szegény emberek is jobbat érdemelnek annál a helyzetnél, amelynek fenntartásáért jelenleg elszántan kampányolnak felelőtlenül ellenzéki pártok és civil szervezetek.

1 csatolt dokumentum háttéranyag/ sajtóközlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.