GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. március 15., csütörtök 12:19

dr. Gémesi György, Gödöllő polgármesterének március 15-ei ünnepi beszéde II. rész
Erről a szabadságról is ír Petőfi, és ez a szabadság lehet egy hosszútávú jövőépítés alapja. Lehetnek hangzatos szólamok, lehetnek látványos kirakatrendezvények és beruházások, e nélkül a szabadság nélkül csak rövidtávú, múló kábulatba ejtenek.
Ezt a 48-ban is megfogalmazott szabadságot kell hitelesen élni, bemutatni a következő generációnak.
Meggyőződésem, hogy csak ezen a "szabadság" alapon lehet egy város közösségének erősödése, fejlődése hosszútávon modern szóval "versenyképes".
Büszkén és bátran mondom, hogy Gödöllő város vezetése ezen az úton jár. Ez az út nem valami makacs folyamatos ellenkezés, netán ellenségeskedés. Ez egy értékalapú gondolkodás és cselekvés, ami nem hatalom, vagyon és pozíció függő, hanem a felkészültséget, szakmai tudást nem nélkülöző, az 1848-ban is megfogalmazott szabadság értékein alapul, nem árucikk és nem megvásárolható.

 

Ez az év Gödöllőn az Ifjúság Éve. Ennek keretein belül alakult meg és tett előttem esküt Gödöllő Ifjúsági Önkormányzata. Ezzel is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a jövőt nekik "építjük". Immáron velük együtt. Tudom, hogy rajtuk keresztül is ezt a szellemiséget fogja sugározni a város kifelé.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!  
"Hol áldozat nincs, nincs szabadság" – írja Heltai Jenő fenti versében. 
Igen. Ahhoz, hogy méltók legyünk az 48-49-es forradalom és szabadságharc hőseihez, az akkor megfogalmazott szabadsághoz, mindannyiunknak van dolga és felelőssége.
Ez a feladat és a felelősség kössön össze egyre inkább bennünket magyarokat, itt Gödöllőn és szerte a világban.  
Isten áldja Magyarországot, Isten áldja Gödöllőt, Isten áldja Önöket!”

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.