MOHÁCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. április 25., szerda 14:32

A Budapesti országutat és a bővülő ipari parkot összekötő út létesül
A napokban írta alá Mohács Város Önkormányzata azt a közel 200 milliós támogatási szerződést, amely teljes fedezetet biztosít az újabb ipari parki feltáró út építésére.
A pályázati támogatással elnyert forrásból 1.130 méter hosszú szilárd burkolatú út létesítéséhez a beruházást előkészítő munkálatok vannak jelenleg folyamatban, a kivitelezés a tervek szerint jövőre kezdődhet, a befejezést pedig 2020. január végére ütemezték.

Mohácson az 1999-ben létrehozott 192 hektár alapterületű ipari parknak adott a közvetlen közúti, vasúti és vízi kapcsolata, kiépített a teljes közművesítése. Az immár több mint 80 százalékban kihasznált ipartelepen a 2003. júliusában átadott, s azóta több ütemben bővített, fejlesztett inkubátorház műhelyei zömét folyamatosan vállalkozók foglalják el, számuk e pillanatban meghaladja az ötvenet.

Az 1.130 méter hosszú út a Budapesti országutat köti majd össze a jelenlegi ipari úttal, amihez az inkubátorháznál csatlakozik. A létesülő út szerepe egyrészt feltáró, új területeket kapcsol az ipari park törzsterületéhez, ugyanakkor elérhetőségjavító, tehermentesítő szerepű. A megvalósítási fázisban levő közforgalmú kikötő területe és a létesítendő úttól északra elhelyezkedő vállalkozások számára közvetlen kapcsolatot biztosít a meglévő ipari parki úttal, Emellett a tervezett feltáró út környezetében működő vállalkozások számára közvetlen elérhetőséget biztosít a készülő közforgalmi kikötőhöz, így a vízi teherszállítási lehetőségek igénybevételéhez. A beruházás javítja az ipari parkban lévő vállalkozások működési feltételeit, hozzájárul azok további fejlődéséhez, illetve új vállalkozások megjelenését segíti elő.

A beruházás megvalósítási területe részben barnamezős helyszín (egykor betonüzem működött itt), így az útépítésre az egykori üzemi épületek és létesítmények felszámolása után lesz lehetőség. A bontási munkálatok szintén a projekt részét képezik.Az útépítéshez Mohács Város Önkormányzata a  „TOP-1.1.1-16-BA1-2017-00001” azonosító számú „Feltáró út építése a mohácsi ipari parkban” című projekt keretében részesült a 195 millió forint vissza nem térítendő, 100%-os támogatásban. Berta Mária
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.