OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. április 26., csütörtök 13:43

Bővül a kamerarendszer
Tavaly szeptemberben kezdte meg a városi kamerarendszer üzemeltetését az önkormányzat közterület felügyeleti csoportja. A rövid üzemeltetési tapasztalat alapján hamar kiderült, hogy a rendszer korszerűtlen, megbízhatatlan, több eleme sérült, meghibásodott, ezért még 2017. utolsó negyedévében megkezdődött a rendszer korszerűsítése, fejlesztése.

Egy nagyteljesítményű szerver, továbbá egy komplex videokamerás szoftver került beszerzésre, amellyel a rögzített felvételek hatékonyabban kezelhetőek. Az üzembiztos üzemeltetés érdekében megkezdődött a rendszer több elavult, régi elemének korszerűsítése. Az adatátviteli szempontból fontos csomópontoknál antenna cserékre került sor, illetve a biztonságos működés érdekében a rendezőszekrényeket is rendbe tették – olvasható a képviselő-testület keddi ülésének egyik előterjesztésében.
A kamerarendszer működtetésének célja továbbra is a közbiztonság növelése, a közterület általános rendjének biztosítása, a térfigyelő kamerarendszer által lefedett területen található vagyon megóvása, felügyelete, a közterület-felügyelet tevékenységének, a rendőrség bűnmegelőző és bűnüldöző munkájának segítése, az utazó bűnözés visszaszorítása, a lakosság, a városban dolgozók, a városba látogatók biztonságérzetének növelése, a jogsértések visszaszorítása, ezért a kitűzött célok elérésének érdekében szükséges folytatni a rendszer további fejlesztését. Prioritási szempontokat figyelembe véve elengedhetetlen az elavult kamerák cseréje is, valamint új telepítési helyszínek bevonása.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.