BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2018. május 14., hétfő 12:56

FUTÁR-TÁVIRÁNYÍTÓK ADOMÁNYOZÁSA
Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata támogatásával 20, Ferencvárosban élő látássérült ingyenesen jutott hozzá egy-egy úgynevezett FUTÁR-távirányító készülékhez, mely az önálló közlekedésben nyújt segítséget.

 A készülék alkalmas a megfelelően felszerelt gyalogos-átkelőhelyeknél lévő lámpák hangosítására, amennyiben a lámpát képessé tették erre – így használója értesül a szabad jelzésről. Továbbá egyetlen gombnyomással felolvassa a hangszóróval ellátott FUTÁR-kijelzőkön lévő feliratokat, így tudható, melyik járat mikor fog beérkezni a megállóba. Valamint az M4-es metrónál hangjelzéssel segít megtalálni az éppen üzemelő mozgólépcsőt.


 Miért segíthet a távirányító a mindennapi közlekedésben?

-          Képes 30 percnyi hanganyag visszajátszására
-          Hangminősége kiváló (16bit/16kHz)
-          A távirányítóval kiváltható a gyalogos nyomógomb használata
-          Egy készülékben több irány kezelhető
-          Az opcionális Bluetooth illesztő használatával akár a vezeték nélküli programozás is megvalósítható.

 A Ferencváros Újságban közzétett felhívásra olyan IX. kerületi állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező látássérültek (vakok, alig látók, gyengénlátók) valamint a VGYKE vagy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tagsággal rendelkező személyek jelentkezhettek, akik még nem rendelkeznek távirányítóval.

A Ferencvárosban működő Lámpás Klub és a Ferencvárosi Önkormányzat közös átadó ünnepségén köszöntőt mondott Kállay Gáborné alpolgármester és Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének Elnöke.  Az eseményen a gyakorlatban is bemutatták a készülék működését.

3 csatolt kép fotó2fotó1fotó3
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.