MOHÁCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. május 17., csütörtök 10:39

300 milliós beruházással újul meg az egykori Temaforg Vállalat területe
Támogatási szerződést írt alá a napokban Mohács Város Önkormányzata, amelynek értelmében a „TOP-2.1.1-16-BA1-2017-00002” azonosító számú „Mohács egykori Temaforg Vállalat barnamezős területének rehabilitációja” című pályázatára az igényelt 300 milliós, vissza nem térítendő forrást felhasználhatja.
A tervezett beruházás keretében a kihasználatlan toldaléképületek bontása mellett a Tímár utcai kétszintes üzemépület funkcióváltó felújítása, sportcentrummá történő átépítése valósul meg. A földszinten transzformátor-helyiséget, recepciót, öltözőket, kültérről is elérhető vizes helyiségeket, valamint különböző kereskedelmi és szolgáltató egységeket alakítanak ki. Az épület emellett a jachttal, motorcsónakkal érkező vízi turisták számára áram- és vízvételi, valamint hulladék- elhelyezési lehetőséget biztosít. Az emeleti részen a páratlan dunai panorámával rendelkező sportcentrum két fallabdapályával és egy multifunkcionális fitneszteremmel fogadja majd a sportolni, kikapcsolódni vágyókat.
A beruházással megújuló energiaforrások alkalmazása szintén megvalósul, ugyanis az épület tetőszerkezetére napelemet helyeznek el. A lebontásra kerülő melléképületek helyén egységes burkolatú, díszvilágítással ellátott köztér lesz, ahol műalkotások, utcabútorok kapnak helyet, a közbiztonságot pedig kamerarendszer telepítése fogja szolgálni.
A kialakítandó tér keleti része a Duna-parti felső sétány szintjéhez igazodik, itt gumiburkolatú területen street workout park kialakítása tervezett, valamint aktív szabadidős sportpark létesül, melyekhez eszközbeszerzést ugyancsak tartalmaz a pályázati forrás.
Az egykori gyárépület Szent János utca felőli részén személygépkocsi-parkolókat alakítanak ki, melyek közül kettő mozgáskorlátozottak részére lesz alkalmas. A Szent János utcában további két autóbusz-parkoló is készül. A 300 milliós pályázati támogatást elnyert és 2021. március végére befejezni tervezett fejlesztés eredményeként új, közösségi funkciókkal gazdagodó, fenntartható terület jön létre városunkban, mely a településképet meghatározó, frekventált Duna-part eddig elzárt területeit nyitja meg Mohács polgárai és az ide látogatók számára. Berta Mária
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.