BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2018. május 18., péntek 12:34

ÁLLANDÓ DROGPREVENCIÓS KIÁLLÍTÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KÖZÖSSÉGI TÉR NYÍLT FERENCVÁROSBAN
2018. május 18-tól látogatható a Köztes Átmenetek - a drog című interaktív kiállítás a KONKÁV Közösségi Tér és Prevenciós Műhelyben, a  Balázs Béla u. 32/b szám alatt. A kiállítást dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Majzik Balázs osztályvezető (Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Drogmegelőzési Programok Osztálya) nyitotta meg.

A tizenhetedik éve folyamatosan az országot járó, eddig 135 helyszínen több mint 200 000 látogató által megtekintett drogprevenciós program tartalmilag hasonló, de kialakításában teljesen új és modernizált változata talált otthonra Ferencvárosban.  A 138 m2-es, különleges kialakítású pincében elhelyezkedő, 5 szobából álló interaktív drogprevenciós kiállításra főként 14 éven felüli diákokat, szülőket és pedagógusokat várnak, de szívesen fogadnak baráti, munkahelyi közösségeket is.
A program előzetes bejelentkezés után látogatható, maximum 15 fős csoportokban. Egy-egy látogató csoport nagyjából másfél órát tölt a kiállítótérben, pszichológus, addiktológus és szociális munkás vezetésével.
A KONKÁV Közösségi Térről:
Ferencváros Önkormányzatának támogatásával nyílt meg a KONKÁV Közösségi Tér, ami hétköznap délutánonként várja a 12-20 éves fiatalokat szabadidős  programokkal, képzésekkel, tanácsadással.
A Köztes Átmenetek kiállítás további programjai:
Az iskolai és egyéb szervezett csoportok fogadásán túl a kiállítás és a közösségi tér komplex terei lehetőséget biztosítanak prevenciós szakmai műhelyként való működésre is. A tervek szerint indulnak majd pedagógus és szociális szakmai képzések, workshopok, mini-konferenciák, filmklub és további kiállítások is.
Kapcsolat:

A kiállítás megtekintése és a közösségi tér szolgáltatásai díjmentesek, a program Ferencváros Önkormányzatával együttműködésben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával  valósult meg.

4 csatolt kép kiállítás részletMajzik Balázsdr. Bácskai Jánoskiállítás részlet 2
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.