BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2018. június 15., péntek 12:17

Bölcsőde- és óvodafejlesztés Békásmegyeren
Budapest Főváros III. kerületi Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 262,01 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program  pályázatán. Ennek köszönhetően megkezdődött az egy telephelyen működő Óbudai Egyesített Bölcsődék Víziorgona 1. Bölcsőde, valamint az Óbudai Mesevilág Óvoda, Víziorgona utca 1. szám alatt található leromlott állapotú épületének felújítása.  
 
A projekt az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. gondozásában, a Széchenyi 2020 program jóvoltából valósulhat meg. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ezúttal a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program „VEKOP-6.1.1-15-BP1 – Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” elnevezésű pályázaton szerepelt sikeresen. A fejlesztés fontos célkitűzése, hogy megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, ezzel is segítve a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, mely a munkavállalói mobilitást, elsősorban a kisgyermekes szülők (főleg a nők) munkaerőpiacra történő visszatérését, munkavállalásának támogatását, a 3-7 éves gyerekek bölcsődei és óvodai elhelyezésének biztosításával szolgálja.
A fejlesztés energetikai szempontból is kiemelt jelentőségű, mivel a felújítás során megtörténik a tetőszerkezet szigetelése, a korszerűtlen külső nyílászárók cseréje, valamint a homlokzati hőszigetelés kialakítása. Az elhasználódott burkolatok megújításán, a teljes elektromos hálózat és gépészeti alapvezetékek cseréjén kívül a közös helyiségek festése is megvalósul. Mindezeken túl a konyha és a dolgozói vizesblokk felújítása is megtörténhet.
 
 
Projekthelyszín:
          1039 Budapest, Víziorgona utca 1.
 
Projekt adatai:
Projekt címe:                    Bölcsőde- és óvodafejlesztés Békásmegyeren
Projekt azonosítója:           VEKOP-6.1.1-15-BP1-2016-00037
Projekt összköltsége:         262 006 975 Ft
Támogatás összege:          262 006 975 Ft
Támogatási intenzitás:       100 %
 



1 csatolt dokumentum Közlemény
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.