SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. június 18., hétfő 14:52

SÜMEGI IPARI PARK FEJLESZTÉSE TOP-1.1.1-15-VE1-2016-00007
A 600,03 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Sümegi Ipari Park fejlesztése valósul meg, amely során az Eitner úton egy kétszintes iroda és egy csarnoképület építése történik, a hozzá kapcsolódó kiszolgáló létesítményekkel (út, kerítés, parkoló).  
A közel 600 m2 összterületű inkubátorházban irodák, szociális helyiségek, tárolók, közösségi tér és az épület üzemeltetéséhez szükséges helyiségek kerülnek elhelyezésre. A tervezett ingatlan kétszintes, kialakítása hagyományos épületszerkezetekkel, úsztatott beton sávalappal, vázkerámia falazattal, monolit vasbeton közbenső födémmel és acél rácsostartó szerkezetű tetőkialakítással történik. A funkcióhoz szükséges parkolók kialakítása is megtörténik. Az 1000 m2-es csarnoképület földszintes kialakítású téglalap alaprajzú épület, kialakítása acél keretszerkezettel, beton pontalapokkal, és acél vértezetű hőszigetelt szendvicspanel fal és tetőfedéssel történik, padozata kéregerősített monolit vasbeton lemez. Az épület belső tere szabadon alakítható, a szükséges funkcióhoz illesztve, az épületben több rendeltetési egység alakítható ki.
A projekt célja a Sümegi Ipari Parkba beköltözni szándékozó vállalkozások telephely igényének kiszolgálása. A város belterületén több helyi vállalkozás működtet telephelyet, mely hosszútávon gazdaságosan nem fenntartható. Települési igény, hogy a cégek a tevékenységüket ipari környezetbe helyezzék. A fejlesztés tervezett fizikai befejezése: 2019.08.31.
Az ipari parkban megvalósításra kerülő projekt lehetőséget teremt vállalkozások betelepedésére, elősegítve a foglalkoztatási szint növelését.

Bővebb információt a projektet érintően a http://iparipark.sumeg.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Bene-Manner Tímea pályázati referens
payazat@sumeg.hu ; +36 (87) 550-750

 


 
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.