HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. június 19., kedd 14:04

Érdemes a hétvégére gyúrni…Hajdúnánáson
...mert szombat reggel megnyitja kapuit a Gasztrosétány. A Hajdúnánási Gyógyfürdő előtti téren maradandó élménnyel, kézműves sörrel, ínyenc ételekkel, neves mesterszakácsokkal és fergeteges hangulattal vár mindenkit az első Gasztrosétány június 23-án, szombaton.
 
 Az ínyenc ételekről az Anyukám Mondta, a Barabás Étterem, a Sziget Csárda és sok más országos hírű éttermek gondoskodnak. A freestyle bemutató, vizipisztoly flashmob, gyermek és ifjúsági önkormányzat versenyei, a nánási portéka kostolói mellett bekapcsolódhatunk egy rekordkísérletbe is - az ország legnagyobb pizza sütésébe.
 
 A nap folyamán a Gasztrosétányon fellép Lola, Péter Sramek, Merényi Ákos, Young-G, Herceg  Dávid, este 8-tól pedig a legjobb Republic dalokkal érkezik a színpadra a Kiscipő Zenekar egy fergeteges élő koncerttel, majd Mr. Geryman retro-mulatos show-al szórakoztatja a közönséget. A nap zárásaként Szent Iván éji szertűzgyújtás.
 
A rendezvény kapcsán Hajdúnánás polgármestere elmondta, hogy a városnak gyógyhelyként a legjobb házigazdává kell válnia.
Első lépésként a fürdő előtti közösségi terünket szeretnénk minden évben élettel megtölteni a nánásiaknak és az ide érkező vendégek számára.
 
„Minőségi alapanyagok, a régió ízei, mesterszakácsok, remek hangulat – ez jellemzi az első Gasztrosétányt.”
 
 Szólláth Tibor kiemelte: idén hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a város a különleges kulináris élményeket biztosító Szezonnyitó Gasztrosétányt.
 Célunk nem a fesztiválok sorát bővíteni, hanem a helyi értékekre, ízekre építve egy olyan rendezvényt életre hívni, amely a minőségi alapanyagok felhasználásával ötvözi a környező települések, régiónk gasztronómiáját és a magas színvonalon alkotó mesterszakácsok, séfek tudását – tette hozzá a polgármester.
 
 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.