KUNSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. június 20., szerda 09:46

KUNSZENTMIKLÓS OTTHONTEREMTŐ-, ÉS ÉLETPÁLYA TERVEZÉST SEGÍTŐ PROGRAMJA
Kunszentmiklós Város Önkormányzata Európai Uniós forrásból 199, 95 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a fiatalok társadalmi integrációját segítő fejlesztésre. Az EFOP - 1.2.11-16-2017-00021 projekt célja, hogy olyan feltételek biztosítását tegye lehetővé a vidéki térségekben, hogy a fiatalok számára reális alternatívává váljon a helyben maradás, illetve az oda költözés, ezáltal a vidék népességmegtartó ereje és versenyképessége javuljon.

Uniós forrásból újul meg két önkormányzati ingatlan, a fiatalok lakhatási lehetőségeinek biztosítása érdekében. A fiatalok számára képzések kerülnek megszervezésre kommunikációs, pénzügyi - gazdasági, infokommunikációs, és konfliktuskezelési témakörökben.
Kidolgozásra kerül a célcsoport elhelyezkedését szolgáló, helyi gazdasági lehetőségekre alapuló gazdaságfejlesztési cselekvési program. Az érintett partnerek, valamint a szélesebb nyilvánosság bevonásával közösségi fórum kerül megrendezésre a pályázati célok elérésének elősegítésére. A projekt keretében helyi ösztönző rendszer kerül kidolgozása, és bevezetésre. A projekt az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft.-vel együttműködve valósul meg.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.