BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerület Önkormányzata
2018. június 28., csütörtök 13:52

Bővül a parkolási övezet a XIII. kerületben

A Fővárosi Önkormányzat korábbi döntésének megfelelően parkolási övezet bővítése, üzemeltetése kezdődik 2018. július 2-án, hétfőtől, a Kámfor utca – Reitter Ferenc utca – Gyöngyösi utca – Göncöl utca által határolt területen. Az övezetbővítéssel 12 utcaszakasz, utca érintett, a területen 550 db szabályosan kialakított várakozóhely létesül.


 A lakossági várakozási hozzájárulásokat (parkolási matricákat) a területen állandó lakcímmel rendelkező gépjármű-tulajdonosok/üzembentartók már eddig is igényelhették. Akik eddig nem éltek a lehetőséggel, folyamatosan kiválthatják a matricát.


 A parkolási övezet bővítésével a szabályosan használható parkolóhelyek telítettsége csökken, ezáltal a kerületi lakosok könnyebben találhatnak várakozóhelyet lakásuk, házuk közelében. Rendezettebbé válik a kerületrész, várhatóan kevesebb lesz a területre érkező ingázó autók száma, ezáltal csökkenhet a kerület környezeti terhelése is.


 A kerületi lakosok éves lakossági várakozási hozzájárulása (parkolási matrica) az állandó lakóhely szerinti zónában biztosít díjmentes parkolási lehetőséget. Lakónként egy, de lakásonként több személygépkocsira is kiváltható a lakossági várakozási engedély.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.