BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2018. július 12., csütörtök 11:38

Egyhangú döntés a beer bike-ok kitiltásáról
Péntektől nincs sörbiciklizés  Óbudán!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata csütörtöki rendkívüli testületi ülésén a képviselők egyhangúlag támogatták Bús Balázs polgármester előterjesztését a beer bikok kitiltására vonatkozóan. Péntektől már hatályos a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet erre vonatkozó része.

A készülő közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet kiegészítésére azért volt szükség, mert az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez a Hajógyári-szigeten hirtelen, tucatjával megjelenő és ordenáré viselkedést tanúsító sörbiciklisekkel kapcsolatban.

„Látható, hogy miután több belvárosi kerületből kiszorultak a beer bike szervező cégek és a tevékenységük, új helyszínek után nézve kerületünket találták ideálisnak. A panaszok most a Hajógyári szigeten táborozó gyermekek szüleitől, az ott található játszótéren tartózkodó kisgyermekes családoktól, sport szervezetektől és szabadidejüket ott töltő idősebbektől érkeztek de ha nem lépünk időben, a jelenség a Római-parton és a kerület egyéb pihenő pontjain is felbukkanhatott volna. Úgy ítéltem meg, hogy a panaszok jogosak és mivel a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletünk még szeptember 30-áig társadalmasítás alatt van, most volt alkalom ezt kiegészíteni és az itt élők nyugalma érdekében azonnal hatályba léptetni.” - fogalmazott Bús Balázs, a kerület polgármestere.

A péntektől hatályos rendelet szerint helyi szabályszegésnek minősül és minimum 50 ezer forint helyszíni bírsággal szankcionálhatók a sörbiciklizők, illetve azok a kölcsönzők, bérbeadók, amelyek bizonyíthatóan nem tájékoztatták előzetesen, írásban a szolgáltatást igénybe vevőket a helyi tilalomról.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.