RÉPCELAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. július 12., csütörtök 15:11

TOP-1.1.3-15-VS1-2016-00005 számú „Fedett piac építése Répcelakon” megnevezésű projekt zárása
Répcelak Város Önkormányzata által vezetett, a Répcelaki Városüzemeltetési és Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal alkotta konzorcium nyertes pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Helyi gazdaságfejlesztés tárgyú felhívásra. A projekt 100%-os támogatási intenzitás mellett 60 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. 
 A megvalósítási időszak: 2017.06.01. - 2018.10.01.
 A projekt célja Répcelak, Petőfi Sándor utca 341. helyrajzi szám alatti városi tulajdonban lévő ingatlanon egy fedett nyitott piaci árusító tér létrehozása bruttó 335 m2 területen. Az elsődleges cél megvalósításán túl az épület emblematikus jelentéssel is felruházott: cél, hogy mintegy "városkapuként" funkcionáljon, jelzés értékű épülete legyen a városnak.

A térségben számos mezőgazdasági termelő, vállalkozás működik, azonban helyi termelők számára jelenleg nem biztosított megfelelő megjelenési fórum. A projekt célja ehhez igazodva, hogy egyrészt kezdetben a normál piaci napokon vásározók szélesebb spektrumban legyenek jelen, elsősorban helyi termelők megjelenésére számít a város.
A kiskereskedelmi szektor számára is megújult megjelenési fórumot kíván biztosítani a projekt. Cél, hogy a lakosság minél nagyobb termékkínálattal szembesüljön, igényeinek jelentős részét ki tudja elégíteni.
A projekt során a helyi termelők, helyi termék előállítók valamint kiskereskedők, szolgáltatók számára megfelelő árusító központ került kialakításra, amely által javult a helyi és térségi vállalkozások, termelők működési környezete. Mindez hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez, új munkahelyek megteremtéséhez - közvetett cél a projekt által a térségi foglalkoztatottsági mutatók javítása.
A fedett nyitott árusító tér 55 árus egyidejű megjelenésének biztosít megfelelő környezetet. Kiemelt cél volt a terület elektromos árammal való ellátásának kiépítése, hogy az érkező árusoknak a csatlakozási lehetőség biztosított legyen, amellyel akár a hűtést igénylő termékek árusítása is megoldottá válhat. Az új főelosztó szekrényt a piac zárható szeméttároló helyiségében helyezik el, a szolár rendszer elosztóival egyetemben. A piactér fedett részein mesterséges megvilágítás tervezett. A projekt keretében megújuló energia-hasznosító technológia - tetőre telepítendő napelemek (napcella) – telepítése is megtörtént. Ez egyrészt elősegíti a fenntarthatóságot, valamint csökkenti majd az üzemeltetési költségeket. A terület park jellegű, intenzíven fásított.
 A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 A projektről bővebb információ a /projektek oldalon olvasható.

 További információ kérhető:
Szabó József polgármester
Répcelak Város Önkormányzata
H-9653 Répcelak, Bartók B. u. 38.
Telefon: +36 94/370-101 Email:

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.