RÉPCELAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. július 12., csütörtök 15:53

TOP-2.1.2-15-VS1-2016-00010 számú „A Répcelak belterület 86 számú főút melletti területének komplex városképi fejlesztése” megnevezésű projekt
Répcelak Város Önkormányzata által vezetett konzorcium pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Zöld város kialakítása tárgyú felhívásra, mely pozitív elbírálású eredménnyel zárt. A projekt 100%-os támogatási intenzitás mellett 151,32 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. 

  A megvalósítási időszak: 2017.06.15 - 2018.12.15

  A fejlesztés a város belterületén a 86-os számú főút melletti, hozzávetőlegesen fél hektáros területet foglalja magába. A területre elsősorban kereskedelmi, szolgáltató funkciójú épületek a jellemzőek.
   
A pályázat keretén belül az épületek környezete újul meg funkciójuknak megfelelően. A tér rekonstrukciója a közvetlen és közvetett gazdaságélénkítést is szolgálja a környező vállalkozások megközelíthetőségének a javításával.
A városi zöld infrastruktúra hálózat részeként szökőkút is kialakításra kerül, mellyel összefüggésben a szennyvízelvezetés és vízellátás felújítása is megtörténik. A területen kiépítésre kerül az energiatakarékos közvilágítási hálózat és felújításra kerül a csapadékcsatorna hálózat.
Projekt területén belüli, a közlekedést biztosító önkormányzati út forgalomcsillapító megoldásokkal történő felújításéra is sor kerül.
A terület városközponti jellege, és az üzletek jelenléte miatt nagyméretű közlekedő felületek alakulnak ki, mégis a zöldfelületek minősége javul nagymértékben. A gyepfelületek sok helyen talajtakaró cserjékkel kerülnek kiváltásra, sövények és virágágyak létesülnek. A Petőfi Sándor utcával párhuzamosan városképileg is meghatározó fasor létesül. A teraszok melletti kordonos fák további árnyékot biztosítanak. Az üzletsor mögötti parkoló szabályos kialakításával rendezett zöldfelületek jönnek létre, cserjékkel és fákkal. A háromszintes növényállomány kialakítása nemcsak a terület megjelenését javítja, hanem az üzletsor mikroklímáját is kedvezően befolyásolja.

  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
     
A projektről bővebb információ a /projektek oldalon olvasható.
   
További információ kérhető:
Szabó József polgármester
Répcelak Város Önkormányzata
H-9653 Répcelak, Bartók B. u. 38.
Telefon: +36 95/370-101
Email:

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.