ABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. augusztus 1., szerda 08:15

IV. Tó Party és III. Abonyi Tarka Borjú Főzőverseny augusztus első hétvégéjén Abonyban
Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely (2740 Abony, Kálvin u. 1.) az elmúlt évek nagy sikereire való tekintettel, idén is megrendezi a IV. Tó Partyt és az Abonyi Tarka Borjú Főzőversenyt a Mikes-tó partján (2740 Abony, Mikes Kelemen u. 9.)
A főzőversenyre idén is várjuk augusztus 4-én, 8 órától azon családok, baráti társaságok, cégek, civil szervezetek jelentkezését, akik meg szeretnék mutatni, hogy jól forgatják a fakanalat.
A főzőversenyre nevezett csapatok három kategóriában mérhetik össze tudásukat:
- Bográcsos ételek
- Sültek, grillek
- Egyéb, Kinizsi korabeli ételek

Az egyetlen feltétel, hogy marhából, borjúból készült finomságok kerüljenek a tányérra. Az elkészült ételeket idén is szakmai zsűri fogja elbírálni.
A főzőversennyel párhuzamosan - a Tó Party keretében - egész napos kirakodóvásár és színes, változatos programok, bemutatók várják a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat. A nap folyamán a gyerekeket gyermeksátor várja, arcfestéssel, lufi hajtogatással, kézműves foglalkozásokkal és könyves kuckóval. A délután folyamán városnéző kisvonat is színesíti a rendezvényt. Emellett vendégünk lesz a Széltolók gyermekzenekar, akik szintén az apróságoknak kedveskednek egy kis műsorral.
A színpadon Abony kiválóságai szórakoztatják a közönséget: Bihari Ifjúsági Stúdió és a Melody Band fellépését élvezhetik a látogatók. A változatos zenei paletta is biztosítja a jó hangulatot. Idén olyan híres, sokak által kedvelt előadók fogadták el a meghívást, mint Wolf Kati, Krisz Rudolf, RAUL, a Sunset Limited zenekar és a Kontroll zenekar. A rendezvényen tiszteletét teszi Tibi Atya is, az internet sztárja.
A programot vízi lampionok úsztatása színesíti, melyre várjuk a minél ötletesebben elkészített lámpásokat. Emellett az idén sem maradhat el a selfie készítő verseny. A fények szerelmeseit ez évben Lézershow várja, majd az este hamisítatlan retro diszkó hangulatban zárul.
A főzőversenyre augusztus 1-ig, a lampionkészítő versenyre pedig július 31-ig várjuk a jelentkezéseket. 
Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és MKHForrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.