BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2018. augusztus 1., szerda 10:45

NYÁRÜNNEP FERENCVÁROSBAN – HAMAROSAN INDUL A III. BAKÁTS FESZT
Ferencváros Önkormányzata 2018. augusztus 23-26-a között immár harmadik alkalommal rendezi meg Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Fesztet. A háromnapos rendezvény mottója: „A kultúrában is otthon” új tematikát és részben új helyszíneket jelent a korábbi évekhez képest, mivel az idei rendezvénysorozat a zene, a tánc és a család élménye köré szerveződik.
A fesztivál három fő helyszínét ezúttal a Kálvin udvar, a Rombusz terasz és az Erkel utca biztosítja, mivel a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Templom teljes rekonstrukciója a rendezvény kezdetéig még nem fejeződik be. Az új helyszínek új lehetőségeket is teremtettek, így a komolyzenei koncerteknek a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának díszterme ad otthont, de érdemes lesz ellátogatni a Holokauszt Központba, az Unitárius Templomba vagy a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteménybe is.
 "Az idei Baka´ts Feszt tematika´ja´ban ha´rmas egységet alkot. Programjaink a zene, a tánc e´s a család élménye köré szerveződnek. Kulináris kísérőnkül maga a Ráday utca szegődik. Ezen a néhány napon – méltán népszerű – gasztronómiai sétányunk Borutcává változik. A „Ráday” vendéglősei– saját üzleteik előtt– az általuk választott pincészetek boraival látják vendégül az arra járókat." - mondta el dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere.
A fesztivállal Ferencváros Önkormányzatának egyik célja, hogy minél több, Ferencvárosban – vagy testvérvárosaiban – élő és alkotó művész mutatkozhasson be a nagyközönségnek. A kevésbé ismert művészek mellett európai hírű fellépők is színesítik a műsort azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a látogatók megismerjék és megszeressék a IX. kerület rejtett kincseit. A fellépők között találhatjuk Palya Beát, a Szakcsi Triót, a Gyárfás-Premecz Organ Triót, a MÉZ együttest, Janklovics Pétert és Sándor Györgyöt is.
A színházi előadásokra jegyek a Pinceszínház (H-P: 9.00-17.00), és az FMK (H-P: 9.00-17.00) jegypénztárában, valamint a  oldalon kaphatók. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Jegyár: 1 000 Ft. Kedvezményes jegyár: 500 Ft (Kedvezményes jegyek ferencvárosi lakosoknak ferencvárosi lakcímkártyával, valamint nyugdíjasok és diákok részére csak személyesen vásárolhatók). A fesztivál időtartama alatt a többi program INGYENESEN látogatható!
További információk és részletes program:

1 csatolt kép Bakáts Feszt fejléc
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.