GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. augusztus 9., csütörtök 11:44

Tanszercsomaggal segíti az iskolakezdést a gyáli városvezetés
Gyál Város Önkormányzata 2017-ben vezette be a Gyáli Iskolakezdési Programot, melynek köszönhetően iskolakezdési csomagot kapnak az első tagozatos gyáli gyermekek. A település ezzel igyekszik átvállalni a családok tanévkezdéshez kapcsolódó anyagi terheit. A tanévkezdés közeledtével minden kisgyermekes szülő lázasan kezdi listázni, milyen tanszereket kell bevásárolnia, és érdeklődik az iskolánál, mennyibe kerül neki az anyagilag általában igen fájdalmas évkezdés.
Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 3 millió forint támogatási összeget ítélt meg a leendő elsősök részére. Szeptembertől több mint 300 gyáli gyermek jut így füzetekhez, írószerekhez és más hasznos iskolai felszereléshez.  A tanszercsomagot, amelyeket a gyáli pedagógusok véleményezése alapján állították össze, minden elsős a tanévnyitó ünnepséget követően kapja meg az iskolában.

A gyáli városvezetés az utóbbi években rengeteg fejlesztést végzett, amely a gyermekek érdekeit helyezi előtérebe. Ezen kezdeményezésekre nincs kötelezettsége az Önkormányzatnak, mégis úgy gondolják, hogy  a gyerekek testi-lelki fejlődését pozitív irányban befolyásolják. Ilyen például az újszülöttek részére bevezetett babacsomag, az óvodai kezdőcsomag, vagy éppen az iskolai tanszercsomag, illetve a középiskolások részére nyújtandó ajándékcsomag. 2016-ban és 2017-ben az összes gyáli általános iskolában bevezették a digitális oktatást, amelynek köszönhetően a gyáli gyermekek tabletek segítségével tanulhatnak. A mai világban elengedhetetlen a digitális készségek fejlesztése, amely a Nemzeti alaptantervben is megjelenik. A gyáli gyermekek könnyebben állják meg a helyüket a világban, hiszen be tudnak tölteni olyan állásokat, amelyek igénylik a digitális jártasságot, vagy – informatikai szakmák esetében – az informatikai szaktudást. - mondta Pápai Mihály polgármester.


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.