GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. augusztus 10., péntek 11:00

Gyermeknevelést segítő eszközöket telepített Gyálon az önkormányzat
Gyál Város Önkormányzata és Plukk, egy Felelős Innováció díjas magyar tervezőcsapat  együttműködésének köszönhetően a gyereknevelést segítő és a szabad levegőre csábító eszközöket telepítettek. A program célja a szülő és kisgyermek közti nézeteltérések feloldása: a játszótéri civakodás, a hazaindulás körüli nehézségek, a szülőtől való elválás, az óvodába való reggeli érkezés, öltözés, csoportba kerülés.
Pápai Mihály polgármester elmondta, hogy a programot Gyál összes óvodájához, illetve egyelőre két játszótérhez helyezték ki. Az egyedileg Gyálra tervezett postaládákban több játékos kaland vár a kicsikre, többek között egy helytörténeti kaland is, amely Gyálról szól, a gyáli identitást segít mélyíteni.
A színes postaládákban az IDEKI manói rendszeresen cserélődő, a gyerekeknek szóló üzeneteket helyeznek el, melyek különböző kalandra hívják őket. A gyerekek fantáziavilágának megszólításával kínál segítséget a szülők/kísérők számára egy-egy nehéz helyzet kezelésében. A leveleket pszichológus és szociálpedagógus szakemberek írják. A szülők gyakorlatot szerezhetnek abban, hogy otthon vagy nyaraláskor is használhassák a módszert. A Plukkido szerzői által írt leveleket az Önkormányzat munkatársai rendszeresen cserélik a postaládákban, hogy a gyerekeknek és szüleiknek újabb kalandokkal biztosítsuk a változatosságot.
A program a családok számára ingyenes, a megvalósítás költségeit Gyál Város Önkormányzata állta.
A szülők a játszótereken, illetve óvodákban kihelyezett tájékoztató táblákról tájékozódhatnak, hogyan működik pontosan az IDEKI.  
 
 
 
 


Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.