BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2018. augusztus 27., hétfő 16:04

HATALMAS VOLT AZ ÉRDEKLŐDÉS A III. BAKÁTS FESZTEN
Ferencváros Önkormányzata immár harmadik alkalommal rendezte meg Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Fesztet. A négynapos rendezvény mottója, a „Kultúrában is otthon” Ferencváros jelmondatára utalt, továbbá arra a célkitűzésre, hogy minél színesebb, változatosabb kulturális programot, és a lehető legtöbb művészeti ágat mutassák be a rendezvényre érkező vendégeknek.
A csütörtöki nap a fesztiválnyitás napja volt, a további 3 nap pedig a tánc, a zene és a család élménye köré szerveződött. A közel száz program több mint tíz helyszínen zajlott: a Kálvin udvar, a Rombusz terasz és az Erkel utca mellett például a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának Dísztermében, a Holokauszt Központban, az Unitárius Templomban és a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben. Ezen kívül a Ráday utca vendéglőinek egy része is csatlakozott a programhoz: az általuk választott pincészetek boraival látták vendégül az arra járókat, így varázsolva borutcává a közkedvelt Rádayt.  
A zene, a tánc, a színház, a képzőművészet, a humor és a gyerekprogramok immár második éve szerves részei a rendezvénynek. Ugyanígy hagyomány, hogy Ferencváros egyik határon túli testvérvárosa is bemutatkozik: idén Magyarkanizsa volt a díszvendég, akik egy helytörténeti fotókiállítással és egy ifjúsági harmonika zenekarral képviseltették magukat. A neves fellépők sorában ott találtuk a Purcell Kórust, az Orfeo Zenekar Kamaraegyüttesét, Méhes Csaba pantomimművészt, Szabóki Tünde és Cser Péter operaénekeseket, Sándor György és Janklovics Péter humoristákat, illetve a jazz, a folk- és a könnyűzene olyan állócsillagait, mint például Palya Bea, a Szakcsi Trió, vagy a MÉZ együttes.
A programok nagy része teltházzal zajlott, csak az utolsó, esősebb napon volt visszafogottabb a látogatottság, de ennek ellenére egyetlen programot sem kellett lemondaniuk a szervezőknek az időjárás viszontagságai miatt. Úgy tűnik tehát, hogy beváltak az új helyszínek, és nagy eséllyel jövőre is ugyanitt várja majd a Bakáts Feszt az érdeklődőket, nem csak Ferencvárosból.

4 csatolt kép Szakcsi TrioTaiko HungaryProgramfüzetMistery Gang
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.