SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. október 31., szerda 13:16

Megvalósult Sümegen a csapadékvíz elvezető rendszer részleges rekonstrukciója a Petőfi Sándor és az Árpád utcában
2018/10/31

 Sümeg Város Önkormányzata 78,02 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósította meg a csapadékvíz elvezető rendszer részleges rekonstrukcióját a Petőfi Sándor és az Árpád utcában. 

A TOP-2.1.3-15 Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című pályázati felhívásra TOP-2.1.3-15-VE1-2016-00013 azonosító számon, Sümeg csapadékvíz elvezető rendszer részleges rekonstrukciója a Petőfi S. és az Árpád utcában címmel nyertes pályázatot nyújtott be Sümeg Város Önkormányzata.

A projekt célja volt a csapadékvíz biztonságos elvezetése, a csapadékvíz infrastruktúra fejlesztése, melynek köszönhetően javult a település környezeti állapota és a település helyi vízkár veszélyeztetettsége csökkent.
 
A fejlesztés eredményeként a villámárvizek okozta károk enyhítése történt meg. A közúti árkok új, burkolt kialakítást kaptak, hordalékfogók, közúti csatlakozóaknák és bejárók épültek, bekötő közművek kerültek kiváltásra. A város központi részeinél zárt csapadékcsatorna készült víznyelő elhelyezésekkel a későbbi parkolók létesítése miatt.

 A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 
További információ kérhető:


Bene-Manner Tímea pályázati referens
06/87-550-769, palyazat@sumeg.hu

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.