BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata
2018. október 31., szerda 15:18

Újabb elismerés a ferencvárosi városrehabilitációnak
Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata városfejlesztési sikereiért a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Szövetség (FIABCI) oklevelét vehette át a budapesti Marriott Hotelben tegnap délután.
Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere a Marriott Hotelben vette át a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Szövetség (FIABCI) elismerő oklevelét, a kerületet az elmúlt évtizedekben nemzetközi szinten is ismertté tevő városfejlesztési tevékenységéért. Az 1992 óta tartó városfejlesztési folyamat - amelynek szerves részét képezik a magántőke bevonásával megvalósított projektek - elérte, hogy a klasszikus városkép megtartásával élhető, komfortos és zöldterületekben kiemelkedően gazdag városrésszé váljon Ferencváros.

A FIABCI a Ferencváros által 2016-ban elnyert ingatlanfejlesztési "Oscar" odaítélésekor is kiemelte, hogy a századfordulós városszövet megtartásával megvalósuló városrehabilitáció és az új épületek fejlesztése mellett a kerület vezetése különösen nagy gondot fordított az itt lakók lakhatási, oktatási és szociális helyzetének javítására.
A Középső-Ferencvárosban megvalósult városfejlesztés ma is töretlen sikerét és népszerűségét jól szemléltetik az elmúlt néhány évben nemzetgazdasági szinten is kiemelkedő értéket teremtő Ferencvárosban megvalósult beruházások. A teljesség igénye nélkül: a Ferencváros új stadionja és a mellette felépült TELEKOM székház, az MTA új kutatóközpontja, a Milleniumi városközpont további fejlesztése illetve az a több ezer megépült és felújított lakás, amelyet Ferencváros régi és új lakói vehettek birtokba.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.