BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2018. november 6., kedd 11:54

Csepel a rend, a törvényesség és a fejlődés pártján áll
A csepeli sétálóutcában az italozó életmódot folytató, kötözködő személyek miatt évek óta elviselhetetlen állapotok uralkodtak. Az óvoda és bölcsőde kerítését a hajléktalanok vécének használták, a gyerekek szeme láttára. Ez elfogadhatatlan, tűrhetetlen. A csepeli hajléktalanok ellátása megoldott. A szállásokon van elég hely. Emellett folyamatosan nappali melegedőt tartunk fenn a számukra és rendszeresen szervezünk szociális ételosztást.
Senkit nem lehet megverni, megalázni pusztán azért, mert alkoholista vagy hajléktalan. Ilyen esetről nincs tudomásunk. De nem lehet az utcán és környékén fetrengeni sem és a szükségleteket elvégezni. Az önkormányzat a lakossági segítségkérésre végül a rendőrség, a közterület-felügyelet együttes fellépésével, valamint a vagyonvédelem biztosításával elérte, hogy rend legyen. Ezt a rendet a közterületeinken minden törvényes eszközzel a továbbiakban is fenn fogjuk tartani.
A rendőrség és a közterület-felügyelet állandó jelenlétével a sétálóutca lakói és az arra közlekedők biztonságban érezhetik magukat a továbbiakban is. Ebből nem engedünk.
Borbély Lénárd

Csepel polgármestere

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.