BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2018. november 22., csütörtök 11:02

Több kerület példás összefogásával történt egészségügyi fejlesztés a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban
Csepel, Pesterzsébet, Pestzszentlőrinc, Pestszentimre, valamint Soroksár Önkormányzata támogatásával közel 80 millió forint értékben új műszerek, orvosi és ápolási eszközök beszerzésére került sor a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben. A csepeli önkormányzat, Borbély Lénárd polgármester javaslatára, 20 millió forinttal járult hozzá a beruházás megvalósulásához. A fejlesztés célja, hogy a modernebb egészségügyi felszerelésekkel tovább növeljék a betegellátás hatékonyságát és színvonalát a kórház Kardiológiai Osztályán és a Sürgősségi Betegellátó Osztályon.
Az eszközbeszerzést Dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója, Dr. Lippai József, a kórház Kardiológiai Osztályának vezető főorvosa, valamint Németh Szilárd országgyűlési képviselő kezdeményezték.
Csepel önkormányzata nem első alkalommal támogatta a területi ellátást biztosító kórházat. Korábban olyan egyedülálló laporoszkópos vizsgálat elvégzésére alkalmas eszközt vásárolt a kerület 40 millió forintért a kórház számára, amely Európa szinten is egyedülálló fejlesztés volt.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.