BUDAPEST FŐVÁROS I. kerület - Budavári Önkormányzata
2018. december 13., csütörtök 11:35

Krisztinaváros anno a TÉR-KÉP Galériában
Krisztinaváros történelmét mutatja be a TÉR-KÉP Galéria legújabb kiállítása. A Fortepan online képgyűjtemény és archívum anyagából összeállított tárlat 1900-tól 1990-ig mutatja be a városrész hangulatát, főbb látványosságait és az ott élőket. A 22 fekete-fehér kép egy időutazásra hívja a látogatókat. 
A TÉR-KÉP Galéria legújabb tárlatát Saly Noémi, irodalom- és Budapest-történész állította össze, aki maga is az I. kerületben él, így szívesen vállalta, hogy régi képeken keresztül bemutassa Krisztinavárost.
A válogatásban az életképek mellett régi épületek, valamint a városrész mindenki számára ismerős pontjai, így például a Horváth-kert vagy a Déli pályaudvar jelenik meg.  A válogatás az 1960-as évekig mutatja be a városrészt. A fotókból kiderül az is, miként nézett ki egy hordár 1943-1944-ben, és megjelennek rajtuk többek között a Szilágyi Erzsébet Gimnázium leánynövendékei is.  A Krisztinaváros írók és költők kedvelt lakhelye volt, ezért sokan az irodalmi és művészeti nagyságairól ismerik, a látogatóknak a képeken keresztül mutatjuk be a városrész szerethetőségét. 
A TÉR-KÉP Galéria beszélgetéseket is szervez a tárlathoz, ismert krisztinavárosiak mesélnek majd a városrészhez való kötődésükről. A kiállítás megtekinthető 2019. február 16-ig, keddtől szombatig 12 órától 18 óráig.

Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.