BESNYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2019. január 8., kedd 11:35

LEZÁRULT„AZ ÓVODA ÉPÜLETÉNEK KÜLSŐ FELÚJÍTÁSA ÉS AZ ÓVODAUDVAR FEJLESZTÉSE BESNYŐN” CÍMŰ PROJEKT
Lezárult „Az óvoda épületének külső felújítása és az óvodaudvar fejlesztése Besnyőn” című projekt.A 21,10 millió Ft európai uniós támogatás segítségével megtörtént az óvoda épületének külső felújítása, az óvodaudvar fejlesztése, valamint az óvodai neveléshez szükséges eszközök beszerzése.A projekta Széchenyi 2020 program keretében, a TOP-1.4.1-15 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati felhívás segítségévelvalósult meg, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.
 Az óvoda1964-ben, két csoporttal kezdte meg működését, majd a gyermeklétszám növekedése miatt még egy csoporttal bővült az intézmény 1975. szeptember elsejétől. Jelenleg is háromcsoportos az óvoda.
A projekt keretében megtörtént az óvoda épületének külső felújítása, az óvodaudvar fejlesztése, valamint az óvodai neveléshez szükséges eszközök beszerzése.
Az infrastrukturális beruházás során megvalósult a vakolat leverése, valamint a homlokzatvakolat, fal-, pillér-oszlop, szerelt kőburkolatok készítése. Elkészültek a kőművesmunkák, javítások, és a villamoshálózat felújítása. A kerítésépítés és annak javítása is a projekt részét képezte.A homlokzati hőszigetelési munkák is elkészültek.
A villamos energia csökkentése érdekében napelem rendszer került felszerelésre.
Az óvoda nevelési tevékenységéhez szükséges udvari játékok, eszközök beszerzése is megtörtént. A gyermekek építőjáték készletei elhasználódtak, hiányossá váltak. Új fejlesztő játékok kerültek beszerzésre.
A szakmai munka ellátásához, a fejlesztési tevékenységek teljes körű biztosításához szükségessé vált a készletbővítés.
 
A projekt megvalósítója: Besnyő Község Önkormányzat
A projekt megvalósítási ideje: 2017.05.01 – 2018.09.30.
A projektzárás dátuma: 2018.09.30
 
Továbbiinformáció kérhető:
Besnyő Község Önkormányzat
06 25 505 050
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.